اشتفی کرائزه یکی از دانشجویان آلمانی است که پس از اتمام دوران تحصیل خود در مقطع کارشناسی در دانشگاه پسائو آلمان (Universität Passau) مستقیم و بدون گذراندن دوره کارشناسی ارشد به تحصیل در مقطع دکترا مشغول شد.
اشتفی که تنها ۲۳ سال سن دارد، علاوه بر تحصیل در مقطع دکترا، به عنوان دستیار آموزشی در دانشگاه مشغول به کار و تدریس است.
استقبال دانشجویان از مدل تحصیلی جدید
حدود نیمی از دانشگاههای آلمان تصمیم گرفتهاند، امکان تحصیل در مقطع دکترا برای دانش آموختگان دوره کارشناسی را فراهم کنند.
بر طبق اطلاعات منتشر شده از سوی اداره آمار فدرال آلمان، ۱۳۰۰ متقاضی تحصیل در مقطع دکترا در سال ۲۰۱۱ بدون گذراندن دوره کارشناسی ارشد در دوره دکترا پذیرفته شدهاند.
برخی از دانشگاههای آلمان برای متقاضیان ورود به مقطع دکترا بدون گذراندن دوره کارشناسی ارشد، دورههای یک ساله آمادگی در نظر میگیرند. دانشجویان پس از اتمام این دوره باید در دورهای سه ساله که با پژوهش همراه است، شرکت کنند.
در برخی دیگر از دانشگاهها گذراندن دوره دکترا همزمان با کارشناسی ارشد صورت میگیرد. به این ترتیب که دانشجو پس از گذراندن ترم دوم کارشناسی ارشد برای ورود به مقطع دکتر تقاضا میدهد. در برخی از دانشگاهها دانشجویان موظف هستند، با وجود ثبت نام در دوره دکترا و تحصیل در این مقطع دوره کارشناسی ارشد را به طور همزمان به اتمام رساند.
دانشگاه پسائو Unuversität Passau در جنوب آلماندانشگاه پسائو Unuversität Passau در جنوب آلمان
در نظر گرفتن شرط معدل
دانشگاه پسائو برای ورود آن دسته از متقاضیان تحصیل در مقطع دکترا دوره کارشناسی ارشد را نگذراندهاند، شرط معدل در نظر گرفته است. شرط معدل در نظر گرفته شده در این دانشگاه و در رشته ادبیات آلمان ۳,۱ (معادل ۱۸ به بالا) است.
علاوه بر این موافقت استاد راهنما نیز با سرپرستی پروژه دکترا الزامی است. هانس کراح، استاد رشته ادبیات آلمانی در دانشگاه پسائو میگوید، شرط معدل برای ورود به مقطع دکترا کافی نیست، بلکه دانشجو باید بتواند استاد راهنما را درباره صلاحیت تحصیل در مقطع دکترا متقاعد کند.
طبق قوانین دانشگاههای آلمان تحصیل در مقطع دکترا تنها در صورت موافقت استاد راهنما با طرح رساله و قبول مسئولیت سرپرستی رساله صورت میگیرد.
اشتفی از تصمیم خود برای تحصیل در مقطع دکترا بدون گذراندن دوره کارشناسی ارشد پشیمان نیست. این استاد جوان دانشگاه میگوید، اختلاف سنی کمی که با دانشجویان دارد در مواقعی اضطراب او را برای اداره کلاس بیشتر میکند. اشتفی حل این مشکل را دشوار نمیداند و معتقد است، تجربه در تدریس این وضعیت را در آینده برای وی تغییر خواهد داد.
منبع:
DW.DE
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر