۱۳۹۲ دی ۱۰, سهشنبه
۱۳۹۲ دی ۱, یکشنبه
۱۳۹۲ آذر ۲۶, سهشنبه
حذف شهریه دانشجویی در دانشگاههای ایالت نیدرزاکس
حذف شهریه دانشجویی در ایالت نیدرزاکسن آلمان که از ترم زمستانی سال ۲۰۱۴ میلادی به اجرا درخواهد آمد، تحصیل در تمامی دانشگاههای دولتی آلمان از سال آینده میلادی پس از هشت سال دوباره رایگان خواهد شد.
با رای مثبت نمایندگان حزب سوسیال دمکرات و سبزها در مجلس ایالت نیدرزاکسن آلمان به حذف شهریه دانشجویی در دانشگاههای این ایالت، نیدرزاکسن نیز به جمع ایالتهایی پیوست که تحصیل در دانشگاههای آنها رایگان است.
نیدرزاکسن آخرین ایالت آلمان بود که تا پیش از این تصمیم، پرداخت شهریه در دانشگاههای آن اجباری بود. با تصمیم نمایندگان مجلس ایالتی به معاف کردن دانشجویان از پرداخت شهریه، دانشجویان دانشگاههای واقع در این ایالت از ترم زمستانی سال ۲۰۱۴ میلادی دیگر شهریه پرداخت نمیکنند و بدین ترتیب از سال آینده میلادی پس از هشت سال تحصیل در کلیه دانشگاههای دولتی آلمان بار دیگر رایگان خواهد بود.
گابریله هاینین-کلجاجی، وزیر علوم و فرهنگ ایالت نیدرزاکسن آلمان با اعلام این خبر افزود: «ما نمیخواهیم تحصیل در دانشگاه به بودجه والدین دانشجویان متکی باشد، از همین رو نیز شهریه دانشجویی را حذف کردیم.»
وعده انتخاباتی عملی شد
هر دو حزب سوسیال دمکرات و سبزها به هنگام مبارزات انتخاباتی در ایالت نیدرزاکسن وعده داده بودند، در صورت رسیدن به قدرت، حذف شهریه دانشجویی را در دستور کار خود قرار دهند.
البته برخی از نمایندگان دانشجویی ضمن استقبال از تصمیم احزاب سیاسی در این ایالت، به زمان اجرای حذف شهریه دانشجویی که برای ترم زمستانی سال آینده میلادی در نظر گرفته شده است، اعتراض دارند.
الزام برای پرداخت شهریه دانشجویی در دانشگاههای آلمان سالهاست به یکی از مباحث مهم در محافل دانشگاهی تبدیل شده است. بسیاری از کارشناسان معتقدند، کیفیت آموزشی در سالهایی که پرداخت شهریه دانشجویی در آلمان الزامی بود، در حد انتظار ارتقا نیافت.
دانشجویان تا پیش از این، تنها موظف بودند هزینه خدمات دانشجویی را پرداخت کنند. هزینه خدمات دانشجویی مواردی همچون بلیط تردد با وسائل نقلیه عمومی در شهر محل تحصیل و در مواردی در شهرهای مجاور، بیمهدرمانی و همچنین استفاده از سایر خدمات عمومی در دانشگاه را شامل میشود.
موافقان و مخالفان شهریه دانشجویی
نخستین بار در زمان صدراعظمی گرهارد شرودر، موضوع ممنوعیت اخذ شهریه دانشجویی مطرح شد و دولت وقت نیز به آن رای مثبت داد. اما با شکایت برخی از دانشگاهها و همچنین تغییر دولت، دانشگاههای آلمان ظرف سالهای گذشته اقدام به دریافت شهریه دانشجویی کردند.
[پرداخت شهریه با واکنشهای اعتراضی همراه بود]
پرداخت شهریه با واکنشهای اعتراضی همراه بود
نخستین ایالتهایی که اقدام به اخذ شهریه دانشجویی کردند، عبارت بودند از: نوردراین وستفالن، هسن، زارلند، بایرن، بادن-وورتمبرگ، هامبورگ و نیدرزاکسن. اعتراضها به اخذ شهریه دانشجویی سبب شد، در تمامی این ایالتها شهریه دانشجویی به سمت کاهش و یا حذف پیش رود.
حال با تصمیم جدید در ایالت نیدرزاکسن آلمان، دانشجویان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در مجموع ۱۶ ترم تحصیلی فرصت دارند تا تحصیل خود را به پایان رسانند.
در صورتی که دانشجویان در این فرصت نتوانند تحصیل خود را به اتمام رسانند، موظف به پرداخت ۵۰۰ یورو در هر ترم تحصیلی خواهند بود. البته شرکت در برنامههای مرتبط با دانشگاه، مراقبت و نگهداری از افراد مسن و کودکان و سایر فعالیتهای اجتماعی میتواند زمان ذکرشده برای اتمام دوران تحصیل را برای چند ترم دیگر تمدید کن
۱۳۹۲ آذر ۲۲, جمعه
۱۳۹۲ آذر ۱۵, جمعه
۱۳۹۲ آذر ۱۲, سهشنبه
۱۳۹۲ آذر ۸, جمعه
افزایش متقاضیان تحصیل در برخی از ایالتهای آلمان
وزارت علوم ایالت نوردراین وستفالن آلمان اعلام کرده است، تنها در نیم سال دوم تحصیلی سال جاری میلادی ۱۱۱ هزار ورودی جدید به دانشگاههای این ایالت راه یافتهاند.
مسئولان دانشگاه کلن آلمان نیز میگویند، در ترم تحصیلی جاری ۱۲ درصد (تعداد ۶۶۰۰ دانشجو) به داوطلبان ورود به این دانشگاه در مقایسه با ترم زمستانی سال ۲۰۱۲ میلادی افزوده شده است.
وضعیت در دانشگاههای سایر ایالتهای آلمان نیز یکسان است. دانشگاههای واقع در ایالتهای هسن، نیدرزاکسن و بایرن از ثبت رکورد تازه تعداد ورودیهای جدید به دانشگاههای این کشور خبر میدهند.
گزارشها حاکی از آن است که در نیمسال جدید تحصیلی، بیش از پانصد هزار نفر در دانشگاههای آلمان ثبت نام کردهاند. تعداد کل دانشجویان دانشگاههای آلمان در حدود دو و نیم میلیون نفر برآورد میشود.
افزایش تعداد متقاضیان تحصیل در دانشگاههای آلمان تاثیر مستقیمی بر کمبود و گران شدن خانههای دانشجویی دارد. یکی از وب سایتهای خانهیابی در گزارشی اعلام کرده است، به دلیل افزایش تعداد متقاضیان تحصیل در آلمان قیمت اتاقهای دانشجویی در برخی از شهرها در مقایسه با ترم زمستانی گذشته ۱۲ درصد افزایش یافته است.
بر طبق این گزارش، گرانترین شهر برای اجاره خانه دانشجویی، مونیخ است و پس از آن، فرانکفورت، اشتوتگارت، کنستانس و هایدلبرگ در رتبههای بعدی قرار دارند.
کمبود ظرفیت پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد
افزایش تعداد متقاضیان تحصیل در دانشگاههای آلمان تنها به داوطلبان ورود به مقطع کارشناسی محدود نمیشود، بلکه در ترم جاری بر تعداد متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد نیز افزوده شده است.
گزارش شده است که تعداد قابل توجهی از متقاضیان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به دلیل نبود ظرفیت کافی پذیرش دانشجو از ورود به دانشگاه بازماندهاند.
فرانک زیگله، رئیس مرکز توسعه دانشگاههای آلمان میگوید با ادامه روند موجود در افزایش تعداد متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، در سال ۲۰۱۶ میلادی آلمان با کمبود ۳۶ هزار ظرفیت پذیرش در رشتههای مقطع کارشناسی ارشد روبرو خواهد بود.
گفته میشود، به دلیل کمبود ظرفیت پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد، برخی از دانشگاهها شرایط پذیرش را دشوارتر کردهاند. از آن جا که ورود به مقاطع تحصیلات تکمیلی در آلمان با شرط کسب معدل لازم، میسر میشود، یکی از شرایط سخت دانشگاهها را میتوان در بالابردن شرط معدل برای ادامه تحصیل عنوان کرد.
۱۳۹۲ آذر ۵, سهشنبه
۱۳۹۲ آذر ۱, جمعه
تحصیل در مقطع دکترا بدون مدرک کارشناسی ارشد
اشتفی کرائزه یکی از دانشجویان آلمانی است که پس از اتمام دوران تحصیل خود در مقطع کارشناسی در دانشگاه پسائو آلمان (Universität Passau) مستقیم و بدون گذراندن دوره کارشناسی ارشد به تحصیل در مقطع دکترا مشغول شد.
اشتفی که تنها ۲۳ سال سن دارد، علاوه بر تحصیل در مقطع دکترا، به عنوان دستیار آموزشی در دانشگاه مشغول به کار و تدریس است.
استقبال دانشجویان از مدل تحصیلی جدید
حدود نیمی از دانشگاههای آلمان تصمیم گرفتهاند، امکان تحصیل در مقطع دکترا برای دانش آموختگان دوره کارشناسی را فراهم کنند.
بر طبق اطلاعات منتشر شده از سوی اداره آمار فدرال آلمان، ۱۳۰۰ متقاضی تحصیل در مقطع دکترا در سال ۲۰۱۱ بدون گذراندن دوره کارشناسی ارشد در دوره دکترا پذیرفته شدهاند.
برخی از دانشگاههای آلمان برای متقاضیان ورود به مقطع دکترا بدون گذراندن دوره کارشناسی ارشد، دورههای یک ساله آمادگی در نظر میگیرند. دانشجویان پس از اتمام این دوره باید در دورهای سه ساله که با پژوهش همراه است، شرکت کنند.
در برخی دیگر از دانشگاهها گذراندن دوره دکترا همزمان با کارشناسی ارشد صورت میگیرد. به این ترتیب که دانشجو پس از گذراندن ترم دوم کارشناسی ارشد برای ورود به مقطع دکتر تقاضا میدهد. در برخی از دانشگاهها دانشجویان موظف هستند، با وجود ثبت نام در دوره دکترا و تحصیل در این مقطع دوره کارشناسی ارشد را به طور همزمان به اتمام رساند.
دانشگاه پسائو Unuversität Passau در جنوب آلماندانشگاه پسائو Unuversität Passau در جنوب آلمان
در نظر گرفتن شرط معدل
دانشگاه پسائو برای ورود آن دسته از متقاضیان تحصیل در مقطع دکترا دوره کارشناسی ارشد را نگذراندهاند، شرط معدل در نظر گرفته است. شرط معدل در نظر گرفته شده در این دانشگاه و در رشته ادبیات آلمان ۳,۱ (معادل ۱۸ به بالا) است.
علاوه بر این موافقت استاد راهنما نیز با سرپرستی پروژه دکترا الزامی است. هانس کراح، استاد رشته ادبیات آلمانی در دانشگاه پسائو میگوید، شرط معدل برای ورود به مقطع دکترا کافی نیست، بلکه دانشجو باید بتواند استاد راهنما را درباره صلاحیت تحصیل در مقطع دکترا متقاعد کند.
طبق قوانین دانشگاههای آلمان تحصیل در مقطع دکترا تنها در صورت موافقت استاد راهنما با طرح رساله و قبول مسئولیت سرپرستی رساله صورت میگیرد.
اشتفی از تصمیم خود برای تحصیل در مقطع دکترا بدون گذراندن دوره کارشناسی ارشد پشیمان نیست. این استاد جوان دانشگاه میگوید، اختلاف سنی کمی که با دانشجویان دارد در مواقعی اضطراب او را برای اداره کلاس بیشتر میکند. اشتفی حل این مشکل را دشوار نمیداند و معتقد است، تجربه در تدریس این وضعیت را در آینده برای وی تغییر خواهد داد.
منبع:
DW.DE
۱۳۹۲ آبان ۳۰, پنجشنبه
۱۳۹۲ آبان ۲۹, چهارشنبه
۱۳۹۲ آبان ۲۸, سهشنبه
۱۳۹۲ آبان ۲۴, جمعه
آغاز محاکمه رئیس جمهور پیشین آلمان
روز پنجشنبه (۲۳ آبان ۹۲/ ۱۴ نوامبر) دادگاهی در هانوفر، مرکز ایالت نیدرزاکسن آلمان، رسیدگی به پرونده و اتهامهای کریستیان وولف و دوست تهیهکنندهی او، دیوید گرونهوولد را آغاز کرد.
رئیس جمهور پیشین آلمان پیش از ورود به سالن دادگاه در جمع خبرنگاران ابراز اطمینان کرد که به تمام اتهامها پاسخ خواهد داد، زیرا "در تمام دوران خدمتش خلافی مرتکب نشده" است.
وولف از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۰ میلادی نخستوزیر ایالت نیدرزاکسن و پس از آن رئیس جمهور آلمان بود. او ۱۷ فوریه سال ۲۰۱۲ روز پس از لغو مصونیت سیاسیاش توسط دستگاه قضایی آلمان از مقام خود استعفا داد.
محاکمه به خاطر ۷۵۳ یورو و ۹۰ سنت
وولف که خود را نسبت به اثبات بیگناهیاش در دادگاه مطمئن نشان میداد تاکید کرد که مایل است پس از ختم دادرسی دوباره به مسائلی بپردازد که دلمشغولی همیشگی او بودهاند.
آنچنان که در کیفرخواست مطرح شده ماجرایی که رئیس جمهور پیشین آلمان را به کنارهگیری و محاکمه کشانده پرداخت بخشی از مخارج اقامت او و همسرش توسط دیوید گرونهوولد، در سفری به مونیخ در سال ۲۰۰۸ بوده است.
سفر کریستیان وولف و همسرش برای شرکت در جشن اکتبر انجام شد که هر سال در مونیخ برگزار میشود. مطابق کیفرخواست گرونهوولد ۷۵۳ یورو و ۹۰ سنت از مخارج هتل، شام و دیدار از جشن اکتبر دوستانش را پرداخت کرده است.
دادستان وولف را متهم میکند که پس از این سفر به دوست تهیهکندهاش کمک کرده تا برای فیلمی که قصد ساختنش را داشته از حمایت مالی کمپانی زیمنس برخوردار شود. جنجالهایی که بر سر این پرونده برپا شد یکی از علتهای جدایی وولف و همسرش عنوان میشود.
احتمال طرح اتهامهای جدید
وولف اتهامات را رد کرد وولف در برابر دادگاه تمام اتهامات را رد کرد
فرانک روزنو، قاضی شعبه ۱۲۷ دادگاه هانوفر نخستین جلسه دادرسی را مطابق برنامه ساعت ده صبح پنجشنبه آغاز کرد. دادگاه اندکی بعد به علت اعتراض یکی از وکیلان گرونهوولد به حضور پرشمار روزنامهنگاران نسبت به تماشاگران عادی در سالن، حدود نیم ساعت متوقف شد.
در ادامه رسیدگی به پرونده وولف و دوست تهیهکنندهاش رسما آغاز شد. در نخستین نشست دادستان کیفرخواست را خواند. کریستیان وولف در واکنش به اتهامهای مطرح شده گرونهوولد را دوست نزدیک خود خواند و تاکید کرد که "سیاستمداران نیز حق دارند دوستانی داشته باشند."
میشائیل ناگل، وکیل وولف در بیانیهای با اشاره به سابقه سیاسی موکلش اتهام سوء استفاده چند صد یورویی علیه او را باورنکردنی و دور از ذهن خوانده است.
برخی از ناظران معتقدند مسئله فقط چند صد یورو نیست و ظاهرا قرار است در جریان رسیدگی به این پرونده به موارد دیگری از "سودجویی و سودرسانی" میان متهمان پرداخته شود.
محاکمهای بیسابقه در آلمان
مطابق اسنادی که نسخهای از آن در اختیار شبکه اول تلویزیون آلمان قرار گرفته دادگاه در نظر دارد رابطه میان رئیس جمهور پیشین آلمان و دوست تهیهکنندهاش را در برهه زمانی گستردهتری بررسی کند.
گفته میشود در چند مورد دیگر نیز گرونهوولد مخارج چند سفر تفریحی وولف و همسرش را پرداخت کرده است.
لغو مصونیت سیاسی و محاکمه رئیس جمهور در تاریخ آلمان سابقه نداشته است.
دادستان پیشنهاد کرده بود پرونده وولف و گرونهوولد در ازای پرداخت جریمه مختومه اعلام شود اما متهمان با تاکید بر بیگناهی خود این پیشنهاد را نپذیرفتند.
قرار است ۴۶ شاهد به دادگاه دعوت شوند که برخی از آنها از شخصیتهای سیاسی آلمان هستند. پیشبینی میشود دادرسی در ۲۲ جلسه انجام شود و آوریل سال ۲۰۱۴ خاتمه یابد
باید شرم کنند، کسانی که بدون کمترین تأمل و تفکر از پدیدههای معجزهآسای علم و فن بهره میگیرند و سفیهانه از درک مضمون هوشمندانه آن عاجزند، همانند گاوی که از لذت نشخوار گیاهان برخوردار است ولی از علم ِ گیاه شناسی خبری ندارد .
- آلبرت اینشتین -
منبع : آگاهسازی ، بهعنوان یکی از وظایف رادیو - در سال ۱۹۳۰
سطوح زبان آلمانی
بر اساس چارچوب مشترک سطح زبان در اروپا تسلط به زبان را میتوان به سهدسته تقسیم کرد: دورههای مقدماتی (A)، متوسطه (B) و پیشرفته (C). بنابر این تقسیمبندی، سطح لازم تسلط به زبان آلمانی برای دریافت پذیرش از دانشگاههای آلمان، مطابق با میانهی دورهی متوسطه (B1) است.
بر خلاف آزمون Test-DaF، امتحان DSH از طریق دانشگاههای این کشور و تنها در آلمان برگزار میشود. بر خلاف آزمون Test-DaF، امتحان DSH از طریق دانشگاههای این کشور و تنها در آلمان برگزار میشود.
البته برخی از موسسات آموزش زبان آلمانی خود اقدام به تقسیمبندیهای ویژهی سطوح یادگیری زبان کردهاند. از جمله در موسسهی آموزش زبان آلمانی وابسته به سفارت آلمان در تهران، سطح متوسطه به شش دوره تقسیم میشود. دورهی B1 نیز به دو بخش B1.1 و B1.2 تقسیم شده است.
نکتهی قابل توجه برای متقاضیان ایرانی تحصیل در دانشگاههای آلمان این است که در امتحان B1 در پایان دورهی بخش دوم (B1.2) شرکت کنند و با ارائه مدرک آن که پیشتر با نام ZD (Zertifikat Deutsch) نیز شناخته میشد، شانس خود را برای دریافت پذیرش از دانشگاههای آلمان امتحان کنند.
نکاتی درباره سطح زبان برای ورود به دانشگاههای آلمان
شرکت در یکی از دو آزمون زبان TestDaF و DSH و قبولی در آن برای ورود به دانشگاههای آلمان الزامی است. البته مدارکی نیز هستند که در صورت دارا بودن آنها داوطلبان از شرکت در آزمونهای نام برده معاف میشوند.
اگر میخواهید در دانشگاههای آلمان به تحصیل مشغول شوید، میبایست مدرکی دال بر تسلط خود به زبان آلمانی ارائه کنید. این قاعده درباره رشتههای بینالمللی که تحصیل در آنها به زبان انگلیسی صورت میگیرد، متفاوت است. بهترین راه کسب اطلاع در این زمینه، پرسش از دانشگاه است.
توصیه عمومی اما این است که زبان آلمانی را فرا بگیرید؛ در این صورت راه ارتباط برقرارکردن با سایر دانشجویان آسانتر میشود و از شانس بیشتری برای ورود به بازار کار برخوردار خواهید شد.
آزمونهای زبان
برخی از دانشگاهها مدرک TestDaF و برخی دیگر از موسسات آموزش عالی مدرک DSH را شرط لازم برای ورود به دانشگاه میدانند. گفتنی است که سطح هر دو امتحان زبان یکی است.
هر دو امتحان از چهار بخش تمرین شنوایی، درک مفهوم متن، مکالمه و تمرین نوشتن تشکیل میشوند. علاوه بر این داوطلبان میبایست به پرسشهایی در زمینه متون تخصصی و علمی و همین طور گزارشهای خبری پاسخ دهند. از این گذشته غالبا بخشی از امتحان به موضوعات مربوط به دانشگاههای آلمان اختصاص دارد.
تفاوت در نحوه برگزاری امتحان
میان دو آزمون یاد شده تفاوتی وجود دارد. امتحان TestDaF شش بار در سال در بیش از ۹۰ کشور جهان به طور سراسری برگزار میشود. آزمون زبان DSH اما تنها در دانشگاههای آلمان و زمانی برگزار میشود که داوطلبان تحصیل موفق به اخذ پذیرش از دانشگاه مورد نظر خود شده باشند. این در حالی است که در امتحان TestDaF میتوان حتی پیش از اخذ پذیرش نیز شرکت کرد.
اطلاعات لازم درباره این آزمون، نمونه سئوالها، زمان برگزاری امتحانات و هزینههای مربوط به آن را میتوان از طریق سایت TestDaF به دست آورد.
گفتنی است، هزینه برگزاری این آزمون در کشورهای مختلف متفاوت است. در آلمان آزمون TestDaF بین۱۵۰ تا ۱۷۵ یورو هزینه دارد. هزینه امتحان DSH نیز که از سوی دانشگاههای آلمان برگزار میشود، در حدود ۱۰۰ تا ۱۳۰ یورو است.
مدارک جایگزین
شرکت در برخی از امتحانات و داشتن مدارکی خاص میتواند جایگزین امتحانهای زبان نام برده شود. از این جملهاند: مدرک دیپلم از مدرسههای آلمان یا مدارس آلمانی واقع در خارج از این کشور، دیپلم زبان (GDS / KDS) از انستیتو گوته یا امتحان پایانی سطح C2 از همین موسسه. همچنین مدرک پایانی دورههای کالج میتواند جایگزین امتحانهای زبان برای ورود به دانشگاههای آلمان باشد.
برای دستیابی به سطحی لازم برای شرکت در آزمونهای زبان آلمانی توصیه میشود، بین ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ ساعت زبان آلمانی بیاموزید. این تعداد ساعت معادل سطح B2/C1 است که میتوان با رسیدن به آن تقریبا از قبولی در امتحانهای TestDaF و DSH مطمئن بود.
منبع
DW.DE
۱۳۹۲ آبان ۲۲, چهارشنبه
۱۳۹۲ آبان ۲۱, سهشنبه
پنجمین فصل
دیروز در ساعت ۱۱ و ۱۱ دقیقه، جشن کارناوال در شهرهای حاشیهی رود راین آلمان آغاز شد؛ جشنی که دوستداران و طرفداران کارناوال آن را "پنجمین فصل" سال میدانند.
در جشن کارناوال، شهر ما (کلن) هر ساله میزبان بیش از یک میلیون بازدیدکننده است.
جای شما خالی!
امیدوارم روزی در ایران هم بجای مراسم عاشورا و سایر مراسم های مزخرف مذهبی ، چنین جشنهای برگزار شود!
منبع پیج بی دین از فیسبوک
۱۳۹۲ آبان ۱۹, یکشنبه
۱۳۹۲ آبان ۱۷, جمعه
قفلهاي پل کلن
قفلهای پل کلن، دخیلهای عاشقانه
پل "هوهنتسولر" (Hohenzollernbrücke) در شهر کلن در سال ۱۹۱۱ ساخته شد، در جنگ جهانی دوم منفجر شد و بعدها دوباره بازسازی شد. این پل دیدنی نه تنها یک راه ارتباطی مهم بر روی رودخانهی راین به شمار میرود که محلی است رمانتیک برای عشاق. دهها هزار جفت عاشق با بستن قفل به نردههای این پل، به یکدیگر ابراز عشق میکنند. وزن این قفلهای عاشقانه به بیش از ۲۰۰۰ تن میرسد.
پل "هوهنتسولر" (Hohenzollernbrücke) در شهر کلن در سال ۱۹۱۱ ساخته شد، در جنگ جهانی دوم منفجر شد و بعدها دوباره بازسازی شد. این پل دیدنی نه تنها یک راه ارتباطی مهم بر روی رودخانهی راین به شمار میرود که محلی است رمانتیک برای عشاق. دهها هزار جفت عاشق با بستن قفل به نردههای این پل، به یکدیگر ابراز عشق میکنند. وزن این قفلهای عاشقانه به بیش از ۲۰۰۰ تن میرسد.
۱۳۹۲ آبان ۱۶, پنجشنبه
۱۳۹۲ آبان ۱۵, چهارشنبه
آغاز بکار وبلاگ در blogspot
با سلام
از این به بعد ادامه مطالب رو از وبلاگ قبلی یعنی www.studieindeutsch.blogfa.com در بلاگر ادامه میدم تا در آینده درصورت فیلتر شدن وبلاگ و حذف اون دچار مشکل نشیم.
با تشکر مسعود
اشتراک در:
پستها (Atom)